Rodzina Anny z Warszawy

Rodzina Anny z Warszawy (6)

piątek, 24 sierpień 2018 09:02
Już za rok matura

Tomek i Wojtek uczęszczają  do II klasy liceum. Fundacja w dalszym ciągu finansuje im kurs języka angielskiego.

Tomek zamierza zdawać maturę z matematyki rozszerzonej, angielskiego rozszerzonego i podstaw niemieckiego; chciałby studiować ekonomię w Szkole Głównej Handlowej. Dzięki wsparciu Fundacji, nie martwi się o maturę z angielskiego, ale chciałby kontynuować naukę w przyszłym roku, żeby móc zdobyć certyfikat. Chłopak jest najlepszy w klasie z angielskiego, a uczy się także języka niemieckiego.

Wojtek uczęszcza do klasy o profilu biologiczno-chemicznym; jeszcze nie wie co chce studiować, ale na pewno coś w tym kierunku. Chłopak przeszedł dwie operacje oczu, potem miał rehabilitację, ma kłopoty z tarczycą – zdiagnozowaną chorobę Hashimoto, duże skrzywienie kręgosłupa i płaskostopie.

niedziela, 29 styczeń 2017 14:32
Chłopcy lubią angielski

Cieszy nas, iż Wojtek i Tomek uwielbiają uczyć się angielskiego. Fundacja finansuje im kurs nauki tego języka poczawszy od 2011 r.. Z uwagi na świetne efekty Fundacja zdecydowała się przedłużyć finansowanie o kolejny rok.

niedziela, 29 styczeń 2017 14:32
Angielski z Panem Michałem

Od połowy września 2013r. obaj synowie Pani Anny wracają szkolić swoje umiejętności anglojęzyczne do Szkoły T&T. Tym razem ich lektorem ma zostać absolwent Nauczycielskiego Kolegium Języka Angielskiego - Pan Michał. Wszystkim trzem panom życzymy powodzenia i owocnej pracy.

niedziela, 29 styczeń 2017 14:31
Koniec roku szkolnego

28 czerwca 2013 r. obaj synowie Pani Anny wrócili do domu z czerwonymi paskami na świadectwach. Wojtek mógł się pochwalić samymi ocenami bardzo dobrymi i jedną oceną celującą z religii. Tomasz natomiast miał aż trzy oceny celujące z: informatyki, wychowania fizycznego i religii na świadectwie, pozostałe oceny to rzecz jasna wyniki bardzo dobre – gratulujemy i jesteśmy dumni, że w swoich kręgach mamy takich zdolnych beneficjentów.

niedziela, 29 styczeń 2017 14:31
Kontynuacja nauki języków obcych

Dzięki pomocy Fundacji synowie Pani Anny od września 2012 roku mogli po wakacyjnej przerwie kontynuować naukę języka angielskiego. Chłopcy raz w tygodniu uczestniczą w indywidualnych zajęciach prowadzonych przez Szkołę T&T z Warszawie.

niedziela, 29 styczeń 2017 14:30
Pani Anna K. z Warszawy

W grudniu 2011 roku do grona beneficjentów naszej Fundacji dołączyła Pani Anna K. z Warszawy. Fundacja wspomaga rodzinę Pani Anny pomagając w finansowaniu lekcji języka angielskiego dla jej dwóch synów. Fundacja udzieliła także rodzinie darowizny rzeczowej w postaci komputera, który pomoże jej dzieciom w nauce i przygotowywaniu się na zajęcia do szkoły.