Zawodowa Specjalistyczna Rodzina Zastępcza z Radomia

Zawodowa Specjalistyczna Rodzina Zastępcza z Radomia (6)

czwartek, 21 grudzień 2017 19:27
Dofinansowanie zakupu windy dla niepełnosprawnych dzieci

Pełni radości informujemy, że w grudniu 2017 r. Niepubliczna Szkoła Podstawowa "Leonardo" w Warszawie przekazała Fundacji darowiznę, która została przeznaczona na dofinansowanie do zakupu windy platformowej pionowej dla domu specjalistycznej rodziny zastępczej prowadzonej przez Panią Teresę z Radomia. Dzięki windzie, 7-letni Jaś może nareszcie wychodzić na spacery. Ogromnie dziękujemy za tak wielką pomoc!

piątek, 10 listopad 2017 11:49
Ciepło rodzinnego domu – Specjalistyczna Rodzina Zastępcza z Radomia

Rodzina Państwa Teresy i Wiesława wraz ze swymi podopiecznymi Małgosią, Jankiem i Marcelem jest z nami od marca 2015 roku. To cudownie móc obserwować jak dzieci rosną, rozwijają się, a przede wszystkim stają się spokojniejsze, bo doświadczają rodzinnego ciepła, poczucia bezpieczeństwa, czułości. Małgosia na wiosnę przyjęła Komunię św., Janek niedawno uczestniczył w swoim pierwszym maratonie na nowym wózku, Marcelek mniej się przeziębia. Dom Pani Teresy i Pana Wiesława tętni życiem, ciągle coś się dzieje, w listopadzie instalacja windy, by dzieci mogły korzystać również z pierwszego piętra. Życzymy, by udało się im zrealizować wszystkie plany!

środa, 15 luty 2017 20:28
Konsultacja dla Marcela i Małgosi

W październiku 2016 r. Zarząd Fundacji podjął decyzję o sfinansowaniu Marcelowi i Małgosi konsultacji logopedycznej udzielonej przez psychologa i neurologopedę.

środa, 15 luty 2017 20:00
Turnus dla Janka

W sierpniu 2015 r z powodu trudnej sytuacji materialnej i życiowej rodziny.Janka, Fundacja dofinansowała Jankowi turnus rehabilitacyjny w Mariówce. Chłopiec jako jedyny spośród podopiecznych Rodziny Zastępczej nie otrzymał dofinansowania ze środków PFRON.

niedziela, 29 styczeń 2017 14:41
Terapia neurologopedyczna

W czerwcu 2015 r. Zarząd Fundacji podjął decyzję o dofinansowaniu terapii neurologopedycznej dla dwojga dzieci Małgosi i Marcela. Dziewczynka z zespołem Downa i chłopiec z mózgowym porażeniem dziecięcym mają zajęcia raz w tygodniu w domu z Panią Karoliną.

niedziela, 29 styczeń 2017 14:40
Zawodowa Specjalistyczna Rodzina Zastępcza z Radomia

W marcu 2015 roku Fundacja dofinansowała fizjoterapię metodą NDT- Bobath, Vojta i SI dla Marcela i Jasia. 3-letni Marcel cierpi na mózgowe porażenie dziecięce, padaczkę, wodogłowie pokrwotoczne i przykurcze. U 5-letniego Jasia rozpoznano natomiast stan po operacji przepukliny oponowo-rdzeniowej. Po założeniu zastawki komorowo-otrzewnej z powodu wodogłowia wrodzonego, stwierdzono u niego pęcherz neurogenny. Zajęcia fizjoterapeutyczne odbywają się 2 razy w tygodniu po 60 minut, pod okiem wyspecjalizowanego fizjoterapeuty –Rafała.

alt          alt