Wizyta Seniorów w Telewizji Polskiej

W dniu 4 grudnia 2017 roku, w ramach programu „Senior w Lokalu” nasi Seniorzy udali się na wycieczkę do Telewizji Polskiej. Niemal wszyscy przybyli przed czasem i z niecierpliwością wyczekiwali na rozpoczęcie zwiedzania. Przewodnik pokazał uczestnikom spotkania Telewizję „od kuchni”. Podczas zwiedzania, seniorzy zostali zabrani w podróż przez historię – dowiedzieli się, kiedy powstała Telewizja Polska, jak ewaluowała i zmieniała się na przestrzeni lat. Podopieczni Fundacji mogli przyjrzeć się kamerom z dawnych lat, a także telewizorom Wisła. Przypomnieli sobie również o słynnych postaciach z bajek - Jacku i Agatce, a także Kulfonie i żabie Monice, które spoczywają godnie za szybą muzeum. Przewodnik otworzył przed seniorami zakamarki Telewizyjnych studiów, w których nagrywane są między innymi Dzień dobry Polsko czy Pytanie na śniadanie. Seniorzy zadali wiele pytań i chętnie robili sobie zdjęcia w Telewizyjnych przestrzeniach.