PROzdrowie - Amelka

PROzdrowie - Amelka (2)

piątek, 24 sierpień 2018 08:55
Czas tak szybko mija….

Podczas majówki 2018 roku odwiedziliśmy Amelkę i jej rodziców. Było to bardzo ciepłe, miłe spotkanie. Dziewczynka jest podopieczną naszej fundacji już sześć lat. Przez ten czas sporo przeszła na skutek ciągłych infekcji. Jednak z troskliwą opieką rodziców, przetrwała wszystko. Nadal bardzo potrzebuje fizjoterapii i neurologopedii, by zmniejszyć bolesne napięcie mięśniowe.

niedziela, 29 styczeń 2017 22:35
Amelka

Turnus Rehabilitacyjny w Ośrodku 3 Korony

Pod koniec września 2013 r. Amelka pojechała na turnus rehabilitacyjny. Dzięki Fundacji, dziewczynka uczestniczyła w Centrum Aktywnej Rehabilitacji Ruchowej Dzieci "3 Korony" w zabiegach rehabilitacyjnych pakietu psychoruchowego m.in. w zabiegach: kinezyterapii, ćwiczeniach w wodzie, terapii ręki, masażu i zajęciach logopedycznych.

Turnus w Zabajce

Dzięki wsparciu Fundacji Amelka w styczniu 2013 r. wyjechała na turnus rehabilitacyjny do Ośrodka Rehabilitacji Dzieci Zabajka 2, gdzie uczestniczyła w kinezyterapii, ćwiczeniach w wodzie, terapii ręki, masażu i zajęciach logopedycznych.

Amelka

Ośmioletnia Amelia, z czterokończynowym porażeniem mózgowym, epilepsją, uszkodzonymi nerwami wzrokowymi i zwichniętymi biodrami, jest podopieczną Fundacji od października 2012 r. Od grudnia, dwa razy w tygodniu, po 45 minut, dziewczynka będzie uczęszczała na terapię logopedyczną do neurologopedy oraz w takim samym wymiarze czasu na rehabilitację. Obie terapie będą obejmowały: terapię właściwą oraz porady dla rodziców do pracy z dzieckiem w domu.