PROzdrowie - Basia

niedziela, 29 styczeń 2017 22:24
Basia

Komunikatory dla Basi

W lipcu 2015 r. Zarząd Fundacji podjął decyzję o sfinansowaniu chorej na autyzm dziesięcioletniej Basi trzech komunikatorów. Urządzenia zostały zalecone dziewczynce przez terapeutę behawioralnego.

Basia na turnusie we Wrocławiu

W czerwcu 2014 r. Fundacja dofinansowała Basi wyjazd na turnus rehabilitacyjny do Centrum Terapii do Wrocławia. W ramach zajęć Basia wzięła udział w 30 indywidualnych i grupowych sesjach terapeutycznych. Zajęcia indywidualne obejmowały m.in.: terapię psychologiczną, pedagogiczną, logopedyczną czy SI.

Konsultacje online

W marcu 2014 r. mama chorej na autyzm 8-letniej Basi, zwróciła się do Fundacji z prośbą o sfinansowanie konsultacji u Pani dr Moniki Suchowierskiej z Fundacji Krok po Kroku. Odbywające się niemal codziennie konsultacje m.in. mailowe, telefoniczne, poprzez komunikator internetowy Skype mają na celu wyciszenie i poprawę zachowania dziewczynki.

Zakup biletów

W związku z przyjazdem mamy z 8-letnią córką oraz jej nauczycielką do Warszawy w celu konsultacji, Fundacja zdecydowała się pokryć koszty biletów kolejowych na trasie Sieradz-Warszawa i z powrotem dla wszystkich osób.

Pomoc dla Basi

Od września 2012 r. Fundacja pomaga ośmioletniej Basi z Warki chorej na autyzm. Dzięki wsparciu Fundacji może ona kontynuować terapię w Fundacji Krok po Kroku w Warszawie.