PROzdrowie - Filip Z

PROzdrowie - Filip Z (3)

wtorek, 23 styczeń 2018 15:10
Pij herbatę i wspieraj Filipa Zielińskiego

Od 16 grudnia 2017 roku do końca lutego 2018 roku w przytulnej herbaciarni na ulicy Chmielnej 10 w Warszawie można skosztować specjalnej pysznej herbaty z kulkami z tapioki i wesprzeć zbiórkę na rehabilitacje Filipa Zielińskiego. Dla odwiedzających przygotowana jest specjalna puszka, której  zawartość zostanie przeznaczona na zajęcia chłopca z fizjoterapeutą. Filip choruje na Mózgowe Porażenie Dziecięce i jest wspierany przez Fundacje od 2014 roku. Gorąco zachęcamy do odwiedzenia herbaciarni na Chmielnej i wsparcia naszej akcji.

poniedziałek, 09 październik 2017 18:58
Małe wielkie /kroki Filipa Z. z Czerniejewa

Filip ma już osiem lat, naszym podopiecznym jest od trzech lat. Rośnie jak na drożdżach i wytrwale współpracuje z fizjoterapeutką, panią Mirką, co przynosi wspaniałe owoce. Chłopiec nauczył się siedzieć i wstać z pomocą innych, coraz lepiej posługuje się rękami. Chociaż nie mówi, to jest bardzo komunikatywny, całym sobą rwie się, żeby mówić. Ze względu na silne porażenie nie jest to możliwe, ale być może uda się wprowadzić jakiś system komunikacji alternatywnej. Filip, tak trzymaj, wierzymy, że kiedyś opowiesz nam swoją historię!

niedziela, 29 styczeń 2017 22:32
Filip Z

Od września 2014 r. beneficjentem programu PROzdrowie został  chory na mózgowe porażenie dziecięce 5-letni Filip. Zarząd Fundacji podjął decyzję o dofinansowaniu chłopcu zajęć z zakresu rehabilitacji ruchowej metodą NDT-Bobath 3 razy w  tygodniu u Pani Mirosławy. Plan terapii ma na celu normalizację napięcia mięśniowego, pionizację i prowadzenie do funkcji chwytu.