PROzdrowie - Kuba O

PROzdrowie - Kuba O (2)

poniedziałek, 09 październik 2017 18:53
Pięć lat razem….

Z Kubą i jego rodziną z Ulhówka jesteśmy już od pięciu lat. Dla niego był to czas bardzo intensywnego rozwoju. Dzięki fizjoterapii i niesamowitej sile woli, mimo niepełnosprawności, jest bardziej wysportowany niż większość z nas! Kuba! Dzielny Wojowniku, w październiku skończysz piętnaście lat, życzymy Ci dużo sił i walcz dalej, bo naprawdę warto!

niedziela, 29 styczeń 2017 22:38
Kuba O

Turnus w Małym Gacnie

W drugiej połowie sierpnia 2013 r. Kuba wraz z mamą wybrali się na turnus rehabilitacyjny do Ośrodka Rehabilitacji „Neuron" w Małym Gacnie. Na turnusie chłopiec uczestniczył m.in. w kinezyterapii, fizykoterapii, integracji sensorycznej, rezonansie stochastycznym i elektrostymulacji.

Kuba O.

Jedenastoletni Jakub jest chory na przepuklinę oponowo-rdzeniową w odcinku lędźwiowo-krzyżowym i wodogłowie. Od stycznia 2013 r. Fundacja zdecydowała się pokryć koszty świadczeń rehabilitacyjnych prowadzonych metodą PNF i NDT Bobath. Sesje obejmujące indywidualnie dobrane ćwiczenia ruchowe mają na celu naukę i doskonalenie chodu. Spotkania odbywają się trzy razy w tygodniu, w wymiarze jednej godziny.