PROzdrowie - Rodzina z Lubania

PROzdrowie - Rodzina z Lubania (5)

poniedziałek, 09 październik 2017 18:58
Trudna codzienność

Życie pani Uli z Lubania - i jej synów - po śmierci Krzysztofa zmieniło się nieodwracalnie, ale musi toczyć się dalej. Problemy zdrowotne zarówno pani Uli jak i Adama oraz Daniela ostatnio się wzmogły, a na dodatek w domu konieczny jest remont. Zaczął im przeciekać dach, pojawiła się wilgoć i grzyb. Ufamy, że dzięki ludziom dobrej woli wspólnymi siłami uda się temu zaradzić.

środa, 15 luty 2017 21:20
Smutne wieści

05 maja 2016 r otrzymaliśmy bardzo przykrą wiadomość, że nasz beneficjent Krzysztof umarł tego dnia. Chcielibyśmy wyrazić nasze współczucie dla rodziny. Łączymy się z rodziną Krzysztofa w naszych myślach i modlitwie podczas tego trudnego czasu. Niech spoczywa w pokoju

środa, 15 luty 2017 20:54
Drenaż dla Krzysztofa
Wmarcu 2016 r. na ponowne zalecenie angiologa, Fundacja sfinansowała 3 zabiegi drenażu limfatycznego oraz podkolanówki dla jednego z synów Pani Uli- Krzysztofa.
niedziela, 29 styczeń 2017 22:36
Rodzina z Lubania2

Terapia logopedyczna

W listopadzie 2014 roku fundacja sfinansowała Danielowi i Krzysztofowi terapię logopedyczną, prowadzoną przez Panią Luizę. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu po 60 minut i mają na celu poprawę funkcjonowania aparatów mowy i percepcji słuchowej.

Drenaż limfatyczny

W maju 2014 r. na zlecenie angiologa, Fundacja sfinansowała 5 zabiegów drenażu limfatycznego dla jednego z synów p. Uli.

Terapia psychologiczna

Z początkiem kwietnia 2013 r. Fundacja podjęła współpracę z Panią Reginą - psychologiem. Ze świadczeń terapeutycznych korzysta 38-letni Adam, który w wypadku doznał uszkodzenia centralnego układu nerwowego. Spotkania odbywają się raz w tygodniu po 60 minut w systemie terapii indywidualnej. Adam ma do wykorzystania 10 sesji.

W terminie od sierpnia do października pomocą psychologiczną w Pracowni Psychologicznej zostaną objęci również Krzysztof, Adam oraz mama Urszula.

niedziela, 29 styczeń 2017 22:36
Rodzina z Lubania

W grudniu 2012 roku do grona beneficjentów Fundacji dołączyła Pani Urszula G. z Lubania. Fundacja pomaga rodzinie Pani Urszuli udzielając jej i jej synom niezbędnego wsparcia finansowego dla zaspokojenia podstawowych potrzeb życiowych. Pomoc ta realizowana jest w ramach Programu PROzdrowie, gdyż dwóch synów Pani Urszuli jest niepełnosprawnych od urodzenia, natomiast trzeci syn orzeczenie o stopniu niepełnosprawności uzyskał po ciężkim wypadku samochodowym.