PROzdrowie - Sia

PROzdrowie - Sia (2)

piątek, 24 sierpień 2018 09:04
Autoimmunologiczne zapalenie mózgu Sii

W lutym 2018 roku u Sii zdiagnozowano autoimmunologiczne zapalenie mózgu. Charakterystyczne dla tej choroby są wielopoziomowe zaburzenia układu limbicznego, pnia mózgu, móżdżku, rdzenia kręgowego, korzenia czuciowego nerwu rdzeniowego i mięśniówki jelita  Dziewczynka leczona jest sterydami, dzięki którym zapalenie powinno powoli ustępować. Cały czas Sia ma również terapię pedagogiczną ze względu na trudności w budowaniu relacji społecznych i inne zaburzenia wynikające z autyzmu dziecięcego.

niedziela, 29 styczeń 2017 22:29
Sia

Terapia integracji sensorycznej

Ze względu na trudną sytuację materialną rodziny, Fundacja w czerwcu i sierpniu 2015 r. sfinansowała Sii zajęcia integracji sensorycznej u Pani Ani.

Turnus w Bobolinie

W drugiej połowie stycznia 2015 roku Sia uczestniczyła w turnusie rehabilitacyjnym w Bursztyn Medical SPA & Wellness w Dąbkach Bobolin. Na turnusie dziewczynka brała udział w ponad 30 terapiach indywidualnych i grupowych m.in. terapii logopedycznej, terapii pedagogicznej, zajęciach logorytmicznych i stymulacji polisensorycznej.

Sia

Od maja 2014r. beneficjentem programu PROzdrowie została 5-letnia Sia. Dziewczynka, u której zdiagnozowano całościowe zaburzenia rozwoju oraz szerokie spektrum zachowań autystycznych dzięki wsparciu finansowemu Fundacji wyjechała na turnus rehabilitacyjny do Jarnołtówka.