Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.

powrót do sekcji PROzdrowie

PROzdrowie - Konrad

PROzdrowie - Konrad (3)

piątek, 03 listopad 2017 14:56
Konrad ze Skarżyska Kamiennej kończy 15 lat

W październiku 2017 roku minęło pięć lat od kiedy Konrad dołączył do naszej społeczności. W listopadzie skończy 15 lat. Życzymy mu z tej okazji wszystkiego najlepszego i wiele sił w walce z własnymi ograniczeniami. Choroba Konrada jest postępująca, ale bardzo ważne jest, by jego stan funkcjonalny się nie pogarszał. Jakiś czas temu wprowadzono chłopcu oddychanie wspomagane respiratorem. Na skutek tego oraz intensywnych ćwiczeń nastąpiła duża poprawa wydolności. Nadal jednak jest potrzebna spora dawka fizjoterapii.

środa, 15 luty 2017 21:34
Zmiana terapeuty Konrada

W związku z narastającymi problemami z oddychaniem i przełykaniem trzynastoletniego Konrada, w maju 2016 r. Zarząd Fundacji podjął decyzję o zmianie jego terapeuty. Fizjoterapię Konrada przeprowadza teraz pan Michał, a odbywa się ona dziesięć razy w miesiącu po 60 minut.

niedziela, 29 styczeń 2017 22:27
Konrad

Szyny na schody

W celu umożliwienia poruszania się niepełnosprawnemu Konradowi wózkiem inwalidzkim po schodach, w październiku 2014 roku, fundacja podjęła decyzję dofinansowania specjalnych szyn.

Wesprzyj Konrada

Można to zrobić przekazując 1% podatku za pośrednictwem Fundacji Dzieciom Zdążyć z Pomocą, ul. Łomiańska 5, Warszawa 01-685, nr KRS: 0000037904. W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%" należy podać: 8332 Gibała Konrad Grzegorz.

Nutridrinki

W lutym i we wrześniu 2013 r. Fundacja sfinansowała Konradowi zakup  czekoladowych Nutridrinków. Ten wysokoenergetyczny napój zalecony został przez lekarza chorób dziecięcych.

Konrad

Dziesięcioletni Konrad, u którego zdiagnozowano rdzeniowy zanik mięśni, jest rehabilitowany pięć razy w tygodniu po jednej godzinie zegarowej. Świadczenia rehabilitacyjne prowadzone metodą PNF mają na celu poprawę sprawności psychoruchowej. Są to między innymi ćwiczenia ogólnousprawniające, korekcyjne, ogólnorozwojowe i oddechowe.