Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.

powrót do sekcji PROzdrowie

PROzdrowie - Damian

PROzdrowie - Damian (6)

Thursday, 21 December 2017 19:28
Evening of miracles in Varsovia foundation’s nonpublic primary school

On 15th December 2017 at the Nonpublic Primary School “Vienna Victory” in Warsaw took place the "Christmas Evening of Miracles". Part of the revenue from the market was intended for a purchase of rehabilitation equipment (Nf-Walker and Innowalk) for Damian, our beneficiary. Disabled boy and his family took part in the event. At the stands it was possible to buy: artistic handicrafts, Christmas decorations, toys for children and to try: delicious cakes and desserts prepared by the parents of the children from this school.

The evening was graced with a Christmas play and a cheerleading performance. There was also an auction of items donated to the Foundation by various donors.

Wednesday, 15 February 2017 21:38
Fizjoterapia Damiana
There is no translation available.

Od 1 czerwca 2016 r. Fundacja dofinansowuje 13 letniemu Damianowi rehabilitację u Pani Edyty. Celem rehabilitacji jest poprawa napięcia mięśniowego, a także umożliwienie kontaktu z otoczeniem. Chłopak coraz lepiej kontroluje postawę w pozycji leżenia na brzuchu, plecach i siadzie.

Wednesday, 15 February 2017 20:26
Zmiana terapeutki
There is no translation available.

Od października 2015 r. Fundacja finansuje Damianowi terapię logopedyczną raz na dwa tygodnie z Panią Agnieszką. Terapia ma na celu rozwijanie komunikacji alternatywnej i wspomagającej AAC.

Sunday, 29 January 2017 21:37
Terapia logopedyczna Damiana
There is no translation available.

W marcu 2015 roku, dzięki pomocy Fundacji, Damian rozpoczął terapię logopedyczną. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu po 45 minut. Terapeutką Damiana będzie Joanna.

Sunday, 29 January 2017 21:37
Zmiana terapii
There is no translation available.

Przez rok od 01 lutego 2012 r. Damian korzystał ze świadczeń terapeutycznych u Pani Edyty. Rehabilitacja prowadzona była metodą NDT - Bobath w systemie terapii indywidualnej. Zajęcia miały na celu poprawę sprawności i funkcjonowania chłopca, odbywały się 2 razy w tygodniu, po 1 godzinie zegarowej. W wyniku choroby fizjoterapeutki spotkania rehabilitacyjne na okres 4 miesięcy zostały zawieszone. Od marca 2013 r. chłopiec uczęszczał 2 razy w tygodniu za zajęcia hipoterapii i raz w tygodniu na zajęcia terapii sensorycznej. Od lipca 2013 r. Damian wrócił „pod skrzydła" Pani Edyty i ponownie jest rehabilitowany ruchowo.

Sunday, 29 January 2017 21:36
Damian
There is no translation available.

Damian jest ośmioletnim chłopcem chorym na mózgowe porażenie dziecięce. Dzięki pomocy Fundacji, od października 2011 roku uczęszcza on na zajęcia terapeutyczne z zakresu integracji sensorycznej oraz rehabilitacji ruchowej. Zajęcia prowadzone są w Centrum Rehabilitacji, Edukacji i opieki TPD „Helenów" w Warszawie, w wymiarze dwóch godzin lekcyjnych tygodniowo.