Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.

powrót do sekcji PROzdrowie

PROzdrowie - Rodzina z Lubania

PROzdrowie - Rodzina z Lubania (5)

Monday, 09 October 2017 18:58
Difficult everyday life

After Krzysztof death, the life of Mrs. Ula from Lubań and her sons has changed irreversibly but must go on. The health problems of all in the family have recently increased. Moreover their home needs to be renovated. The roof began to leak. The house is damp and fungus infested. We trust that thanks to goodwill people we will be able to remedy this situation together.

Wednesday, 15 February 2017 21:20
Smutne wieści
There is no translation available.

05 maja 2016 r otrzymaliśmy bardzo przykrą wiadomość, że nasz beneficjent Krzysztof umarł tego dnia. Chcielibyśmy wyrazić nasze współczucie dla rodziny. Łączymy się z rodziną Krzysztofa w naszych myślach i modlitwie podczas tego trudnego czasu. Niech spoczywa w pokoju

Wednesday, 15 February 2017 20:54
Drenaż dla Krzysztofa
There is no translation available.

Wmarcu 2016 r. na ponowne zalecenie angiologa, Fundacja sfinansowała 3 zabiegi drenażu limfatycznego oraz podkolanówki dla jednego z synów Pani Uli- Krzysztofa.
Sunday, 29 January 2017 22:36
Rodzina z Lubania2

Terapia logopedyczna

W listopadzie 2014 roku fundacja sfinansowała Danielowi i Krzysztofowi terapię logopedyczną, prowadzoną przez Panią Luizę. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu po 60 minut i mają na celu poprawę funkcjonowania aparatów mowy i percepcji słuchowej.

Drenaż limfatyczny

W maju 2014 r. na zlecenie angiologa, Fundacja sfinansowała 5 zabiegów drenażu limfatycznego dla jednego z synów p. Uli.

Terapia psychologiczna

Z początkiem kwietnia 2013 r. Fundacja podjęła współpracę z Panią Reginą - psychologiem. Ze świadczeń terapeutycznych korzysta 38-letni Adam, który w wypadku doznał uszkodzenia centralnego układu nerwowego. Spotkania odbywają się raz w tygodniu po 60 minut w systemie terapii indywidualnej. Adam ma do wykorzystania 10 sesji.

W terminie od sierpnia do października pomocą psychologiczną w Pracowni Psychologicznej zostaną objęci również Krzysztof, Adam oraz mama Urszula.

Sunday, 29 January 2017 22:36
Rodzina z Lubania
There is no translation available.

W grudniu 2012 roku do grona beneficjentów Fundacji dołączyła Pani Urszula G. z Lubania. Fundacja pomaga rodzinie Pani Urszuli udzielając jej i jej synom niezbędnego wsparcia finansowego dla zaspokojenia podstawowych potrzeb życiowych. Pomoc ta realizowana jest w ramach Programu PROzdrowie, gdyż dwóch synów Pani Urszuli jest niepełnosprawnych od urodzenia, natomiast trzeci syn orzeczenie o stopniu niepełnosprawności uzyskał po ciężkim wypadku samochodowym.